Prvi reciklažni centar u Srbiji do kraja godine

Bez autora
Jul 06 2011

U Kragujevcu će do kraja godine biti izgrađen prvi reciklažni centar u Srbiji koji će biti lociran u poslovnom prostoru ovdašnjeg JKP Čistoća. Ugovor o izgradnji reciklažnog centra u Kragujevcu u koji će Ministarstvo za zaštitu životne sredine i prostorno planiranje i Fond za zaštitu životne sredine investirati 40 miliona dinara, biće potpisan danas. Pored kragujevačkog, u Srbiji će u narednom periodu, zvanično je najavljeno, biti izgrađeno još 30 reciklažnih centara. Cilj je da se u Srbiji izgradnjom reciklažnih centara reciklažna industrija podigne na nivo srednje razvijenih evropskih država. Trenutno se u Srbiji u celosti reciklira samo nekoliko posebnih vrsta otpada, pre svega stari automobili, automobilske gume i akumulatori, dok se dobri rezultati postižu i u reciklaži hartije. U naredne dve godine očekuju se velika ulaganja u izgradnju centara za reciklažu elektronskog i električnog otpada.

Prvi reciklažni centar u Srbiji do kraja godineU Kragujevcu će do kraja godine biti izgrađen prvi reciklažni centar u Srbiji koji će biti lociran u poslovnom prostoru ovdašnjeg JKP Čistoća.

Ugovor o izgradnji reciklažnog centra u Kragujevcu u koji će Ministarstvo za zaštitu životne sredine i prostorno planiranje i Fond za zaštitu životne sredine investirati 40 miliona dinara, biće potpisan danas.

Pored kragujevačkog, u Srbiji će u narednom periodu, zvanično je najavljeno, biti izgrađeno još 30 reciklažnih centara.

Direktor akcije „Očistimo Srbiju“ Miloš Panjković kaže da je cilj da se u Srbiji izgradnjom reciklažnih centara reciklažna industrija podigne na nivo srednje razvijenih evropskih država.

Trenutno se u Srbiji, prema njegovim rečima, u celosti reciklira samo nekoliko posebnih vrsta otpada, pre svega stari automobili, automobilske gume i akumulatori, dok se dobri rezultati postižu i u reciklaži hartije. Panjković je najavio da se u naredne dve godine očekuju velika ulaganja u izgradnju centara za reciklažu elektronskog i električnog otpada.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik